Vrijwilliger worden


Scouting is een geweldige hobby, waarbij je kinderen zich echt ziet ontwikkelen. Daarnaast doe je als vrijwilliger waardevolle ervaring op op het gebied van leiding geven, organiseren en verantwoordelijkheid nemen.Met een Scouting-achtergrond kom je er wel!

Dus ben je enthousiast, kan je goed met kinderen en jongeren omgaan en lijkt het je leuk hen te begeleiden bij hun wekelijkse Scoutingavontuur? Of heb je misschien bestuurlijke of andere kwaliteiten die je wilt inzetten? Dan is Scoutinggroep Scojesa opzoek naar jou! Je kunt bij ons terecht als jeugdleiding van een bepaalde leeftijdsgroep, als bestuurslid of in een ondersteunende rol. Meer dan een paar uurtjes per week ben je er niet aan kwijt, maar meer kan altijd. Mocht je interesse hebben in een vrijwilligersfunctie bij Scoutinggroep Scojesa dan kun je contact opnemen met Monique Geertsen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor alle functies geldt dat je lid wordt van Scouting Nederland, de contributie hiervoor wordt door de vereniging betaald. Voor je inzet ontvang je geen vergoeding, maar eventuele kosten van trainingen etcetera kunnen wel vergoed worden.

 

Openstaande functies

Leiding bij de Scouts m/v
De Scouts zijn actieve jongeren, een gemengde groep tussen de 11 en 14 jaar. Voor deze enthousiaste groep zijn we op zoek naar leiding die van een uitdaging houdt.
Je bent ongeveer 4 uurtjes per week kwijt aan deze speltak. Hiervan is 3 uur op zaterdagmiddag tussen 12:00 en 15:00, en gemiddeld een (flexibel in te delen) uur aan voorbereiding of andere activiteiten. Gezien de samenstelling van het team gaat de voorkeur momenteel uit naar een vrouwelijke vrijwilliger. Heb je interesse, neem dan contact op met Monique Geertsen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Begeleiding voor de Explorers m/v
De Explorers zijn jongeren tussen de 15 en 18 jaar die grotendeels hun eigen programma samenstellen en organiseren. Daarbij krijgen ze echter ondersteuning van volwassen begeleiding. Je bent ongeveer 4 uurtjes per week kwijt aan deze speltak. Hiervan is 3 uur op vrijdagavond tussen 19:30 en 22:30, en gemiddeld een (flexibel in te delen) uur aan voorbereiding of andere activiteiten. Gezien de samenstelling van het team gaat de voorkeur momenteel uit naar een vrouwelijke vrijwilliger maar ook heren zijn van harte welkom. Heb je interesse, neem dan contact op met Monique Geertsen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Secretaris m/v
Het groepsbestuur is de dagelijkse, overkoepelende leiding van onze vereniging en geeft uitvoering aan de besluiten die in de algemene ledenvergadering (groepsraad) worden genomen. Daarbij is een secretaris onmisbaar: hij of zij behandelt de inkomende en uitgaande post en mailverkeer binnen en buiten de vereniging, schrijft notulen en zorgt voor een goed beheer van het archief hiervan. De gemiddelde tijdsinvestering is ongeveer 1 uur per week, welke grotendeels zelf in te delen is. Heb je interesse, neem dan contact op met Monique Geertsen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Coördinator onderhoud (m/v)
Voor het onderhoud van ons gebouw en terrein zijn we op zoek naar een coördinator. Je hoeft geen groene vingers of kennis van klussen te hebben, maar je kan wel plannen, organiseren en mensen enthousiast maken.
Hoeveel tijd je hierin wilt steken is geheel aan jezelf!