Explorers (15-18 jaar)

Dit zijn leden van 15 tot en met 17 jaar.

De naam van de speltak zegt het al, ontdekken. Explorers draaien namelijk hun eigen programma, dat wil zeggen dat zij alles zelf bedenken en organiseren. Ze hebben wel altijd begeleiding achter de hand die hun kan helpen bij het organiseren en uitvoeren van de meest uiteenlopende activiteiten. Bovenal zijn de Explorers een hechte groep vrienden!

Grenzen worden verlegd binnen hun speltak en gezellig samenzijn staat heel centraal. Zo zijn er opkomsten waarbij de Explorers een fikse tocht voor elkaar uitzetten of gaan paintballen en het andere moment zitten de Explorers op de bank met een spannende film. Ze hebben namelijk een eigen zolder met banken, stereo en beamer scherm.

Explorers gaan ook op kamp waarbij ze tijdens weekendkampen elkaar en anderen leren kennen. Het zomerkamp heeft vaak een internationaal tintje, ze gaan bijvoorbeeld soms naar een landelijk kamp waar honderden Scouts van over de hele wereld komen. Maar ze kunnen ook kiezen voor een avontuurlijk zomerkamp buiten Nederland; survivallen in de Ardennen, kanoën in Zweden of de bergen van Zwitserland ontdekken. Of waarom niet een stedentrip in eigen land? Alles is mogelijk bij de Explorers!

De Scoutfit
De Explorers dragen als Scoutfit een brique blouse en groene das met oranje bies.

Opkomsttijden
De Explorers draaien opkomst op vrijdag van 20.00 tot 22.00 uur en mogen daarna nog even gezellig blijven hangen.

De begeleiding
Martijn Lubbersen, Marije Vreeburg, Owen Verhaar en Mark Cornet. Leiding worden? Klik hier!

Foto's
Klik hier voor de foto's.