Scouts (11-15 jaar)

Scouts zijn onze leden van 11 tot en met 14 jaar.

Terwijl de speltakken Bevers en Welpen tijdens hun opkomsten gebruik maken van themaverhalen, zijn de Scouts bewust bezig met het ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden.

Scouts zijn actief bezig, ze zijn zich steeds meer bewust van hun sterke en zwakke punten. Scouts vormen een hecht clubje, een patrouille, waarin ze kunnen samenwerken en elkaar helpen bij problemen. Een Scout kan zich ontwikkelen tot patrouilleleider of assistent-patrouilleleider. In één van deze rollen is de Scout een voorbeeld en een belangrijk aanspreekpunt voor de andere patrouilleleden. Hierdoor wordt de zelfstandigheid van de jongeren gestimuleerd en krijgen Scouts steeds meer verantwoordelijkheid. Samenwerken is een belangrijk element bij Scouting. Bij de Scouts wordt steeds meer duidelijk hoe belangrijk het is om als een team te werken.

Tijdens opkomsten zoeken Scouts zoveel mogelijk de buitenlucht op. De natuur is een geweldige plek om te leren en in te spelen, maar ook een plek om goed voor te zorgen. Het programma van de Scouts omvat o.a. buitenleven, identiteit, sport en spel, uitdagende Scoutingtechnieken en expressie.

De Scouts gaan regelmatig op een weekendkamp, waar veel buitenactiviteiten worden georganiseerd. Het zomerkamp is een hoogtepunt in het jaar van Scojesa, een week kamperen in het bos waarbij zelf koken, veel outdoor activiteiten en een leuk dagje uit horen.

Ook doen de Scouts ieder jaar mee aan de Regionale Scouting Wedstrijden, een soort patrouille-wedstrijden met Scoutinggroepen uit de hele regio, waar onze Scouts altijd veel vrienden en leuke herinneringen aan over houden.

 

Opkomst tijden
De Scouts draaien programma op zaterdag van 12.30 tot 14.30 uurWilt uw zoon/dochter een keer mee komen draaien, neem dan contact op!

De Scoutfit
De Scouts dragen als Scoutfit een beige blouse en de rood met grijze groepsdas.

De leiding
Gabriëlle Mens, Jelle Vreeburg, Sander Kok en Amy van Nieuwpoort

Foto's
Kijk hier voor foto's.