Wat is Scouting?

Wil je iets leuks doen in het weekend? En dan niet alleen voetballen, op straat spelen of op hockey? Bij Scoutinggroep Scojesa krijg je het beste van alles! Van paaltjesvoetbal tot knutselen, van een brug bouwen tot ren-je-rot en van een vossenjacht tot een weekendkamp: alles kan! Daarbij speel en werk je samen met leeftijdsgenoten en wordt het programma iedere week begeleid door enthousiaste vrijwilligers.

Scojesa is lid van Scouting Nederland, de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Als je lid wordt bij Scojesa, ga je naar wekelijkse opkomsten, kun je mee op kamp en deelnemen aan allerlei lokale, landelijke of internationale evenementen. Onze leden maken niet alleen vrienden voor het leven, maar groeien in hun persoonlijke ontwikkeling. Scoutingactiviteiten zijn veel buiten in de natuur. Andere activiteiten staan in het teken van iets goeds doen voor de samenleving. Scouting staat voor plezier en uitdaging, maar draagt ook graag bij aan een betere wereld.

Scojesa kent vijf verschillende leeftijdsgroepen tussen de 5 en 25 jaar. Daarbij is groeiende zelfstandigheid en steeds iets afnemende (bege)leiding kenmerkend.  Bevers doen bijvoorbeeld een verkleedspel, Welpen bakken broodjes op het kampvuur, Scouts maken speurtochten of trektochten door de natuur en Explorers gaan primitief kamperen. Bij Scouting doen we zeker wel eens een wedstrijdje, maar samenwerking en meedoen is belangrijker dan winnen.

Benieuwd? Kom eens een keertje meedoen! Klik door naar Kennismaken en lid worden.

Maar ook op excursies gaan bij de bakker of politie, sporten, fotograferen, toneelspelen, muziek maken, zingen, knutselen, grimeren, geheimschriften verzinnen en ontcijferen of een muziekclip maken met video behoren tot de mogelijkheden binnen het Scoutingprogramma. Kortom: binnen Scouting is vrijwel alles mogelijk en eigelijk staat Scouting voor veelzijdigheid.